Stompwijk '92 B1 -Dios B2

20 september 2020 15:00

Manou Kerkvliet

Dit is een verslag van de wedstrijd die wij om 15:00 uur hebben gespeeld.

We begonnen de wedstrijd in de verdediging. De eerste aanval van Dios was meteen zonder succes, onze top keepster had een goede redding en de bal bleef buiten het doel. Het spel was begonnen. We kwamen rustig op gang en het eerste doelpunt was voor ons. We kregen er ook snel daarna een tegen. We maakten mooie snelle aanvallen en daardoor konden we vaak scoren. Ook de tegenpartij had tempo in de bal zitten en deden erg hun best om erdoorheen te komen. Dit lukte pas na twee snelle aanvallen van ons. Verder stond onze verdediging sterk en sloten we zo veel mogelijk aan bij elkaar. We pakten de bal af in de aanval van Dios en gingen voor een break out. Drie meiden gingen naar voren en speelden goed en strak samen waardoor de bal met een hoge snelheid het doel in vloog. De tegenpartij kwam er niet meer doorheen en wij bleven gaan en maakten mooie doelpunten. Vlak voor de rust had Dios nog twee keer een goede actie. Gelukkig zat de bal maar 1 van de 2 keer in het doel. Dankzij een mooie verdediging van de cirkelspeelster konden ze niet scoren. De tweede poging sprong Dios er met een sprongschot er overheen en zat de bal wel in het doel. Vlak daarna hoorde we het fluitsignaal voor de rust. Ruststand is 11-3. Na de rust beginnen wij met de bal. Voor ons een doelpunt tegen vanaf de hoek. Daarna komen er weer drie mooie acties vanuit ons team op de cirkel. We krijgen een penalty tegen en helaas zit deze erin. Onze opbouw maakt een mooi sprongschot en maakt een mooi doelpunt. Nu zakt ons team een beetje in en krijgen we drie doelpunten tegen. We laten ons niet gek maken en wij scoren nu ook weer een keer. Daarna krijgen we een penalty tegen en die zit gelukkig niet in, op de lat. Vervolgens krijgen we een penalty mee maar de keeper van Dios heeft hem gehouden, geen doelpunt voor ons. We merken dat we even minder lekker spelen dan in de eerste helft. Gelukkig maken we een mooie break out en hebben we weer een puntje erbij. We krijgen nu twee doelpunten tegen vanaf de hoek. De tegenpartij wordt iets te enthousiast en een speler van Dios krijgt twee minuten en we krijgen een penalty mee. Die zit er gelukkig in en snel daarna scoren we nog een keer. Dan krijgen we nog twee doelpunten tegen. Wij maken nog een mooi laatste doelpunt en de tegenpartij krijgt een penalty en scoort. Wij hebben twee minuten gekregen. Na ongeveer een halve minuut van de 2 minuten klinkt het eindsignaal. We hebben een mooie pot gespeeld en gewonnen met 19-12.