Veneco/VELO DS4 – Stompwijk ’92 DS1

24 november 2019 12:00

Rina van den Bosch

Aangezien er een aantal speelsters, waaronder de keepster, zich hadden afgemeld werd er afgereisd met 8 speelsters.

De plek van de keepster werd ingenomen door een speelster, die normaliter niet keept, waardoor er een veldspeelster gemist werd.Er werd voortvarend gestart, de verdediging zat goed dicht en we kwamen voor met 0-1, het werd 1-1, 1-2, 1-3, 2-3, 2-4, 3-4, 4-4 en toen werd ons spel wat minder. Aanvallend lukte het niet allemaal, in de verdediging werd iets minder geconcentreerd verdedigd en dat resulteerde in een ruststand van 8-11. Nou viel dat niet eens tegen, want aan het eind van de eerste helft hadden de dames zich enigszins herpakt.

De tweede helft begon en er werd super goed verdedigd en aanvallend ging het ook stukken beter.Het werd 11-9, 11-10, 11-11, 12-11, 12-12, 12-13, 12-14, 13-14 en dit laatste doelpunt, evenals een ander doelpunt werd door de scheidsrechter goedgekeurd terwijl de bal niet geheelover de doellijn was geweest… Het werd een ontzettend spannende wedstrijd, het ging gelijk op en de conditie van Stompwijk was prima te noemen met 1 wissel. Ik wil echt niet negatief doen over de scheidsrechter, maar deze speelde toch weer de hoofdrol aan het einde van de wedstrijd en eerder ook al. Het leek er erg op dat Veneco/VELO moest winnen, want hij gaf aan het einde, met als stand 19-19, 2x een 2 min. straf die echt niet terecht waren. Veneco/VELO kon de laatste minuten uitspelen met eerst 4 veld tegenstanders en de laatste minuut tegen 5 speelsters en wist de score tot 21-20 (ja onze dames scoorden ook in ondertal nog!!)

De tijdwaarneming was ook een beetje vaag: Stompwijk had vlak voor het einde nog een break-out en vlak voordat er op het doel gegooid werd, floot de scheidsrechter de wedstrijd af??!!

Echt dames, ik neem mijn petje voor jullie af: zowel de invalkeepster als alle veldspeelsters hebben gevochten voor wat ze waard waren!! Prima verdedigd en aanvallend ook heel goed: alle speelsters hebben ook gescoord. Voor mij zijn jullie de winnaars!