Facebook Toestaan Niet toestaan

WPK/Westlandia DS 4 – Stompwijk ’92 DS 1

19 januari 2020 12:00

Rina van den Bosch

De tegenstander had nog geen punten vergaard en staat onderaan, wat ook wel weer tricky is als er te gemakkelijk over gedacht wordt.

Het viel nog niet mee qua verdedigen en met name in het begin hadden onze dames geen antwoord op de snelle breaks van de tegenstander. Het werd 0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 2-4, 3-4, 3-5 en toen begon het lekkerder te lopen met scoren. De hele wedstrijd was het  verdedigend niet altijd goed, regelmatig konden de speelsters van de tegenpartij gewoon doorlopen en op het doel gooien. Dat moet echt beter en ook de aanwijzingen van de coaches moeten opgevolgd worden. Natuurlijk was het niet allemaal negatief, want de ruststand was 13-22 (de scheidsrechter maakte er 13-21 van??).
De tweede helft werd begonnen en Westlandia kwam, mede door weer een aantal break-outs, dichterbij tot vier doelpunten verschil.
De dames pakten het weer op en bleven gelukkig met genoeg doelpunten verschil voor staan.
Uiteindelijk was de eindstand 27-35 (de tweede helft was dus een gelijkspel 14-14…).
De coaches waren niet tevreden, er moet even een knop om.
Met zijn allen er tegenaan en op naar de volgende wedstrijd over twee weken uit tegen DIOS om 10.50 u.