Klaverblad 11
2266JK
LEIDSCHENDAM
tel. 071-5801117

Maandag 9 januari 2023. De eerste wedstrijd weer na de winterstop, de 1/8 finales tegen zvv Den Haag 2. Lars van Santen merkte in de kleedkamer op dat sinds hij is gaan sporten met gym-beest Joep van der Meer de shirtjes met maat L nu aanvoelen als maat M. Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden stond al vast, dit was namelijk de koploper in de competitie. Maar met goede moed en invaller Bo van Viegen ging Stompwijk’92 er voor!

De wedstrijd begon niet goed, binnen 3 minuten zat het eerste doelpunt er al in. Een verkeerde voorzet viel pardoes tegen het netje en zo stond zvv Den Haag 2 al snel met 0-1 voor. Niet veel later stond het al 0-2. Waarschijnlijk zat er nog oliebollenvet aan de handschoenen van Joeri van der Salm, want de bal glipte zo door de handjes! Daarna kreeg Stompwijk’92 de wedstrijd verdedigend redelijk onder controle tegen de handige tegenstanders en werd de rust gehaald met een 0-2 stand.

Na een donderspeech van coach Lennert Luiten in de rust was Stompwijk’92 er op gebrand om het in de tweede helft beter te doen. Helaas kwamen we van een koude kermis thuis. Al snel in de tweede helft kreeg zvv Den Haag het weer voor elkaar om de bal via binnenkantpaal in het doel te schieten. In aanvallend opzicht werd er weinig gecreëerd en toen Sem Sweere ook nog niet wakker was geworden uit zijn winterslaap kon zvv Den Haag simpel de 0-4 binnen tikken.

Door een hoop afwezigen (waaronder Rick de Haan die geveld was met de mannengriep) en we maar zeven spelers hadden, werd het conditioneel ook steeds moeilijker om de snelle tegenstanders bij te houden. Bart van der Salm was al heel lang niet bij een doelpunt betrokken en hij rook deze wedstrijd zijn kans. Met een puntgave assist op de tegenstander kon deze de 0-5 op het scorebord zetten! Uiteindelijk zou zvv Den Haag ook nog de 0-6 maken. Maar het slotakkoord was voor Stompwijk’92. Keeper Joeri van der Salm onderschepte een lange bal en was gelijk langs 2 man en na een mooi één-tweetje met Bo van Viegen liet hij de rest van het team zien hoe er gescoord moest worden en kwam de eindstand van 1-6 op het scorebord.

Deze wedstrijd was een goede warming-up voor onze volgende wedstrijd van maandag 16 januari om 22.00 uit tegen FC Westland. Dan moet de inhaalrace gaan beginnen voor Stompwijk’92, er moeten minimaal 4 punten worden goed gemaakt in de tweede seizoenshelft.