Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22
2533SR
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3537252

Vrijdagavond 18 november stond de wedstrijd tegen Multicult 1 op het programma in de Sportcampus Zuiderpark. Ook een team die zich in de diepste krochten van de competitie bevindt. Dit zou dus een belangrijke wedstrijd worden om niet te veel op achterstand te komen. Met weer een rijtje van afwezigen was Killian Bol opnieuw de reddende engel op de gelederen te versterken. Na een bakkie bij Dick van der Salm, waarbij Loes gewoon op een doordeweekse dag al aan de wijn zat(!), werd er op tijd vertrokken richting Den Haag. Dit was een goede keuze want heel Den Haag was uitgelopen om de wedstrijd te kijken, want nergens was er een parkeerplek te vinden. Sem van der Salm ging gelijk aan het werk als hovenier en zag hoe een graskant beter ingericht kon worden. Door het modieus verplaatsen van een klein steentje werd er een parkeerplek gecreëerd voor Bart van der Salm en Killian vond dat hij een lange warming up nodig had en parkeerde de auto op 10 minuten hardlopen!

Al met al stonden we op tijd omgekleed in de sporthal. Toch werd het chaotisch zoeken naar een parkeerplek meegenomen het veld op. Het eerste kwartier was het moeilijk om de bal naar dezelfde kleur te spelen en stonden we veel onder druk. Hierbij creëerden Multicult wat kansjes, maar deze werden allemaal redelijk eenvoudig tegengehouden. Waarbij ook Dick zich ontpopte tot een goede lijnkeeper! Wat verder in de eerste helft kwam er meer evenwicht en kwamen er ook wat kansen voor Stompwijk’92. Helaas stond het vizier niet op scherp en werden deze kansen vakkundig gemist, wat dan ook resulteerde in een 0-0 ruststand.

Het spelbeeld in de tweede helft was hetzelfde als de eerste helft. Er kwamen kansen voor beide teams, maar doelpunten bleven nog lang uit. Op gegeven moment bij een kans van Multicult dacht Michael van den Nouweland wat Dick kan dat kan ik ook. Helaas ging de bal via de arm van Michael in het eigen doel en kwam Multicult op 1-0. Stompwijk’92 gaf niet op en ging verder druk zetten wat resulteerde in balbezit, maar helaas bij een tegenaanval raakte Lars van Santen de bal net zo aan dat de keeper op het verkeerde been stond en de bal voor de tweede keer in het eigen doel ging. Maar er was nog steeds geen man overboord. Met keeper Joeri van der Salm mee naar voren werd er vol op de aanval gespeeld en kwamen er ook kleine kansen, maar de bal wilde er echt niet in en floot de scheidsrechter af bij de eindstand van 2-0.

Helaas weer een nederlaag, maar er komt een ommekeer! Deze komt aanstaande maandag in de Meerhorst tegen de Rotterdamse Studenten, ook een team waarbij het nog niet meezit dit seizoen. Dus dat kan een prachtige voetbaldag worden voor voetballiefhebbend Stompwijk. We zien jullie graag na de wedstrijd van het Nederlands Elftal om 20.00 uur in de sporthal!