Stompwijk werkt samen hard om de overwinning over de streep te trekken!

Datum

16 november 2019 9:00

Accommodatie

Onbekend

De dag van de intocht van Sinterklaas togen wij in het vroege ochtendgloren naar Leiden, voor de wedstrijd tegen Roodenburg. Ruben was een weekendje weg en Jordan moest helaas ziek afhaken. Gelukkig kon Job vandaag invallen.

Gijs was opgestaan met het idee dat het vandaag DE dag was om te gaan keepen; hij stond zich samen met zijn moeder al warm te schieten, toen de rest van het team het veld op kwam. Faya en Job namen de plek van Ruben in op het achterveld. Quinn en Sam namen het middenveld en Quint in de voorhoede. Eloy startte vanaf de zijlijn. De trainer had vooraf besproken dat Faya de corners vanaf rechts (linkerbeen) zou nemen en Quint zou ze van links (rechterbeen) nemen. Sam oefende nog even met het inkoppen van de hoge ballen. Remko probeerde zijn zoon nog te ontmoedigen, door aan te geven dat de tegenstander wel erg groot was, maar Quinn liet zich niet gek maken, hij was er klaar voor!
In het begin van de wedstrijd was het Roodenburg dat het eerste balbezit voor zijn rekening nam. Maar het was Stompwijk die de bal als eerste tot de achterlijn van de tegenstander wist te brengen. Faya kwam van het linkerachterveld om de eerste corner te nemen, deze kwam tot voor het doel, maar eindigde niet in de touwen. Roodenburg wist de bal direct weer over te nemen. Met een mooi afstandsschot eindigde de bal in de touwen, 1-0. Stompwijk zette de schouders eronder en lieten goed samenspel zien! Zoals Human zei: geen Engelse “kick and rush”, maar echt voetbal. Job en Faya werken de ballen achterin goed weg en spelen de bal met een fikse trap naar voren. Daar is het aan Sam, Quint en Eloy om de ballen in het doelnet te krijgen. Wat resulteert in 1-1 door Quint. Ook Quinn is actief achterin, hij schroomt een sliding niet, ook al geeft dat wat licht ongemak aan zijn knieën. De tegenstander komt er helaas toch weer door heen en de bal is onhoudbaar voor Gijs, 2-1.
Stompwijk is weer aan zet, Eloy is steeds meer voorin te vinden en zoekt zijn tegenstander steeds meer op om het duel aan te gaan. Wat maakt het uit dat ze groter zijn, voetballen doe je met je voeten en zo pak je de ballen van de tegenstander af!! Faya werkt hard en speelt de bal met een nette pass langs de lijn naar voren op Sam. De bal buigt alleen net iets af en komt met toeval bij Quint terecht, die de stand wederom gelijktrekt 2-2. Het is een leuke wedstrijd om naar te kijken, vriendschappelijk en leuk voetbal over en weer. Als Quint zijn reservebeurt langs de kant pakt, neemt Sam de corners van links voor zijn rekening, hij geeft hem mooi voor en via de tegenstander gaat de bal erin. Met een stand van 2-3 gaan we de rust in.
Gijs neemt de tweede helft ook plek onder de lat en speelt de tweede helft misschien nog wel beter als de eerste. Menige bal belandt tegen zijn vuisten. Als een corner van de tegenstander, door het hoofd van Job van richting veranderd, is deze voor Gijs helaas onhoudbaar, 3-3. De laatste 10 minuten van de wedstrijd moesten we nog wel even aan de bak en moesten we allemaal verdedigen. Roodenburg was veel op onze helft te vinden. Maar de counters waren voor ons. Faya kwam via de zijlijn met de bal naar voren en gaf de bal daar af aan Quint, die zijn derde van die ochtend maakte, 3-4. Ook een vijfde doelpunt van de schoen van Quint kon niet uitblijven, hij prikte hem zo in de uiterste hoek. Dit doelpunt werd gezamenlijk gevierd! En zo werd deze wedstrijd afgesloten. Op naar de pepernoten, kruidnoten en zou de Stoomtrein wel aan komen??