Voorschoten kan doelpuntenregen van Stompwijk niet bijhouden

Datum

14 september 2019 10:30

Accommodatie

Onbekend

Op een schitterende nazomerse dag trokken wij naar Sportpark Adegeest in Voorschoten. Quinn kon vandaag helaas niet aanwezig zijn en Jordan trok de keepers handschoenen aan. De eerste helft konden we aanvallen en keepen met de zon in onze rug!

Al snel opende Gijs de score. Stompwijk kwam al snel in een ritme en wist de aanvallen goed op te zetten. We kregen al snel wat corners die door Faya of Quint genomen werden. Het was al snel duidelijk dat deze wedstrijd niet verloren hoefde te worden. Ook bij de tegenstander was dat besef kwam dat besef al snel. Langs de kant was een schouwspel tussen een vader/trainer/coach en zijn zoon vol onvrede goed te volgen.
Maar dat weerhield ons er niet van om de kansen ook af te maken. Niet alle ballen waren even zuiver en niet alle kansen werden even netjes afgemaakt. Maar toch wisten ook Quint (2x), Faya en Ruben te scoren en gingen we met een 0-5 voorsprong de rust in, die voor de supporters al vrij snel leek te komen, omdat met dit leuke voetbal de eerste 20 minuten zeer snel voorbij waren gevlogen.

Na de rust trok Eloy de keepershandschoenen aan en nam plaats onder de lat. Met de zon in zijn gezicht werd hij door het team even warm geschoten. Hij was er klaar voor!
Maar ook de tweede helft waren de kansen voor Stompwijk. Quint opende de score (0-6) en vroeg zijn moeder of zij deze bal wel had gezien.
Faya kwam vanaf links en wist de bal aan de rechterkant langs het doel te krijgen. Jordan kreeg een aantal kansen van rechts, die in het zijnet belanden. Het was Gijs die de bal vanaf het middenveld veroverde en de bal mooi voor kon geven aan Jordan, die de bal aan de goede kant tegen de touwen schoot, 0-7.
Ruben, die weer het harde werk achterin deed wist de bal op het middenveld aan de voet te krijgen en trok met de bal naar voren. De verdedigers van Voorschoten waren in geen velden of wegen te bekennen, alleen de keeper was daar. En toch besloot Ruben de bal af te spelen naar Quint, die actie mooi kon afronden naar de 0-8.
Na de 0-9, had Sam ook de 0-10 op zijn schoen, nadat hij in schitterend samenspel met Jordan de bal naar voren had gebracht. Duidelijk te zien dat deze 2 vrienden, vaker samen gevoetbald hebben.
Ook Jordan deed nog een duit in het zakje en maakte de 0-11.

Daarna was de tegenstander aan zet en was onze verdediging even verrast door deze aanval. Met een mooi schot wisten ze de bal onhoudbaar te maken voor Eloy, en kreeg Voorschoten het doelpunt voor de eer 1-11.
Nog voor de wedstrijd ten einde was en de penalty’s genomen konden worden, maakte Jordan het resultaat compleet, 1-12.
Volgens de tegenstander was de eindstand 1-15 en er gingen ook geluiden op van 1-13, maar deze journaliste had er maar 12 meegekregen. Hoe het ook zij, het was duidelijk dat Stompwijk een maatje te groot was voor deze tegenstander. En desondanks hadden ze laten zien dat ze steeds meer op elkaar ingespeeld raken en de acties goed op kunnen zetten. Ik kijk al uit naar de rest van het seizoen!