Stompwijk JO9-1 vergeet voorsprong te verdedigen: 4-4

Datum

11 september 2019 18:30

Accommodatie

Onbekend

Op een regenachtige woensdagavond bleken de spelers van Lugdunum allen weer terug gekeerd van vakantie, dus konden wedstrijd ingehaald worden. Nadat we parkeergeld in de meter op het parkeerterrein van Sportpark Kikkerpolder II hadden gedaan, konden we van start met de wedstrijd. Ook Jordan had zich weer bij het team gevoegd en ook de meeste ouders waren snel vanuit het werk naar Leiden gekomen.

Sam wilde de eerste helft wel keepen en met de lichte regen zocht hij zijn plek onder de lat. De eerste fase van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Stompwijk wist wel goed druk te zetten waardoor de meeste kansen voor hun waren, maar niet de touwen van het doel wisten te vinden. Na wat druk van haar moeder langs het veld, was het Faya die in de 12de minuut van de wedstrijd de score opende. Tevreden met haar doelpunt, werd zij door haar moeder ook aangespoord om dit doelpunt ook wel te vieren.
Door de regen was het veld in Leiden goed nat. Dat had ook Quinn door. Hij had speciaal voor de gelegenheid een lange broek aan getrokken, zodat hij mooie slidings kon maken over het natte kunstgras. Op de tribune werd uit betrouwbare bron vernomen dat hij toestemming had voor 3 slidings deze wedstrijd. Eloy had inmiddels genoeg van de aanwijzingen van zijn vader en riep hem toe zijn mond te houden.
Er werd hard doorgewerkt door Stomwpijk en zij hadden dan ook het meeste balbezit. Quint kon de voorsprong uitbreiden naar 0-2. Een mooie voorzet van Quint was helaas te kort voor Gijs. Een door Ruben mooi genomen corner kwam terecht op het hoofd van Gijs, maar deze belandde in de handen van de keeper. Ruben besloot dat hij lang genoeg gewerkt had achterin en kwam mee naar voren. Dit bleek een juiste beslissing te zijn, want hij bracht de stand op 0-3. Rust.
In de tweede helft pakte Gijs de keepershandschoenen weer op. In eerste instantie waren de kansen weer voor Stompwijk, maar deze werden helaas niet omgezet in doelpunten. Onze spelers werden met de voorsprong en de ruime zege van afgelopen zaterdag dan ook een beetje overmoedig. Iedereen wilde scoren en we vergaten een goede verdediging op te zetten. De tegenstander wist dit te benutten en maakte de 1-3. Even kreeg Karel het voor elkaar het team weer in de juiste formatie te zetten en werd er weer een goede aanval opgezet. Faya kon hieruit de 1-4 maken. Een tweede kans voor Faya belandde op de paal en Jordan kon hem in de rebound niet in de touwen krijgen.
Ruben is achterin de grote waarde voor het team, weet de balen van de tegenstander te stoppen en goede voorzetten te geven. Maar als het zijn beurt is voor de wissel, slaat het noodlot toe. Alsof de tegenstander zijn kans heeft afgewacht, komen ze in de aanval. Ze weten met ieder doelpunt dat ze maken hernieuwde energie te vinden en uiteindelijk de stand gelijk te trekken naar een 4-4. Stompwijk probeert de winst alsnog te pakken, aangemoedigd door het meegekomen publiek, maar de tijd zit erop. Het was een spannende pot, leuk om naar te kijken en we hebben weer veel geleerd.