Stompwijk JO9-1 geeft visitekaartje af aan Meerburg: 18-7

Datum

7 september 2019 8:45

Accommodatie

Onbekend

Nadat Nederland de kwalificatiewedstrijd in en tegen Duitsland met 2-4 gewonnen had, mochten de spelers van de JO9-1 op zaterdag 7 september 2019, om 8:45 aantreden voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020. Boven het veld was voorafgaand aan de wedstrijd een mooie regenboog te bewonderen, de pot met goud moest dan toch wel te halen zijn op Sportpark Meerhorst?!

Een nieuw team, met een aantal veteranen binnen de JO9 en wat nieuwe spelers, een leuke mix van kinderen bij elkaar. De zijlijn was voor deze wedstrijd dan ook goed gevuld met enthousiaste supporters.

Jordan was helaas vanwege vakantie nog afwezig. Gijs nam de rol als keeper deze eerste wedstrijd op zich. Faya en Sam namen als routines de verdediging op zich, om zo eens te kijken wat de tegenstand in huis had.
De eerste kans in de wedstrijd kwam uit een mooie voorzet van Quint, maar Ruben kon er net niet bij. Faya kreeg de tweede kans, maar deze ging ook net voorlangs. Quint weet het eerste doelpunt van het seizoen op zijn naam te zetten uit een voorzet van Faya, 1-0. Stompwijk houdt de druk erop en dwingt de tegenstander op zijn eigen helft te blijven. Er komen diverse kansen. Zo schiet Ruben de bal op de paal. Quint onderschept de uittrap van de keeper, maar schiet de bal naast.
Dan moet Gijs in actie komen als de tegenstander door de Stompwijkse verdediging heen komt. Hij weet de bal prima tegen te houden. Waar het tot nu toe nog leek op een gelijkwaardige strijd, wellicht lichtelijk in het voordeel van Stompwijk, komt nu een einde. Stompwijk komt in zijn spel en weet voor de rust de score op 13-1 te brengen! Door treffers van Ruben (4), Sam (4), Quint (2) en Faya (en voor de oplettende lezer is de maker van 1 doelpunt deze journalist ontgaan).
Tijd voor de rust. We trekken ons terug in de kleedkamer en we bespreken hoe we de nieuwe spelers van het team voorin kunnen zetten en kunnen ondersteunen door de ervaren spelers.

Gijs blijft onder de lat staan en kan vanaf een afstandje zijn nieuwe team eens goed aanschouwen. Quinn en Eloy staan afwisselend voorin en proberen zo hun steentje bij te dragen. Quinn kijkt meerdere malen trots naar de zijkant om oogcontact te zoeken met zijn ouders. Het is wennen, een confrontatie met een tegenstander kan ook zeker af en toe pijnlijk zijn, maar het plezier straalt ervan af.
Toch is het Quint die na rust nog tweemaal het net vindt (15-1). Dan krijgt Meerburg wat meer ruimte. De enige dame in het team van de tegenstander krijgt een kans en laat zich dat geen twee keer zeggen. Op mooie wijze werkt ze de bal langs Gijs. Dat kan Faya ook besluit ze, met een mooie solo-actie neemt ze de bal mee vanaf het middenveld en maakt de 16-2, trots maar ingetogen viert ze dit doelpunt.
Stompwijk laat een beetje met zich sollen en alsof Meerburg nog gelooft in een overwinning gaan ze aan de slag. Ze weten de stand terug te brengen naar 16-7 (ook Quint scoorde nog een keer).
Maar het is te laat. Faya, Ruben en Sam brengen de bal naar voren en proberen de kansen te creëren voor Quinn en Eloy.
Faya geeft de voorzet op Quinn, die maar 1 gedachte heeft: de bal zo snel mogelijk weer afspelen! In plaats van de bal met een poeier in het doel te schieten, geeft hij terug op Faya, die 17-7 scoort. Ook het maken van voorzetten is belangrijk in een teamsport. Eloy, die net als Donyell Malen in de wedstrijd tegen Duistland, vandaag zijn debuut kon bezegelen met een doelpunt, wist dit ook te doen (18-7). Uit een mooie voorzet van Faya werkt hij de bal in de touwen! Uiteraard werd dit doelpunt dan ook grootst gevierd. Gefeliciteerd!