Voorhoedes van Stompwijk en SJZ zijn oppermachtig en gelijkwaardig: 11-11

5 oktober 2019 8:45

Accommodatie

Onbekend

Het is zaterdagochtend 5 oktober, we spelen thuis tegen SJZ, een echte streekderby.

Nog even de doelen op z’n plek en het veld uitzetten. We spelen de eerste wedstrijd op het nieuwe grasveld, kortom prima omstandigheden om lekker een potje te voetballen. Eloy is vandaag afwezig, (afzwemmen), verder is iedereen er.

Na een korte warming up start de wedstrijd. Quint start op doel. SJZ gaat voortvarend van start; al snel kijken we tegen een 0-2 achterstand aan. Daarbij viel onze keeper niets te verwijten. De verdediging werd overlopen. We zijn er nog niet helemaal bij. Na wat aanmoedigingen gaan we ook voetballen. Na een mooie voorzet van Ruben maak Faya 1-2. SJZ voetbalt ook verder en maakt de 1-3. Direct na de aftrap gaan we op zoek naar de gelijkmaker en schiet Faya Stompwijk fraai op 2-3. Echter beantwoordt SJZ dit direct ook weer met een tegentreffer. Sam heeft inmiddels de handschoenen overgenomen van Quint, die bij een redding geblesseerd aan z’n hand raakte. Quint wordt in het veld al snel gevaarlijk voor SJZ, hij zet voor op Faya en Stompwijk sluit weer aan: 3-4 . Faya maakt vervolgens al snel de 4-4 na zich knap vrij gedraaid te hebben uit de SJZ verdediging. Kort voor rust scoort SJZ nog een keer, waarna Faya uit een vrije trap de stand voor rust nog gelijk brengt op 5-5.

Rust, tijd voor de limonade en even kort bij elkaar als voorbereiding op de 2e helft. Sam blijft op doel, Ruben en Jordan blijven in de verdediging staan, zodat de veldbezetting ongewijzigd blijft. Faya, Gijs en Quinn staan op het middenveld. Quint blijft in de spits. Om de beurten schuiven Ruben en Jordan mee naar voren.

SJZ start weer scherp de 2e helft en ondanks de waarschuwingen kijken we al snel weer tegen een achterstand aan. Jordan zorgt direct voor de gelijkmaker. De teams en stand blijven in evenwicht, het is steeds stuivertje wisselen. SJZ maakt ook direct weer een goal, Quint trekt de stand met een mooie actie weer gelijk 7-7. Beide teams richten zich vooral op de aanval, wat duidelijk in de score tot uiting komt. SJZ laat het er niet bij zitten en maakt de 7-8. Sam probeert zich goed staande te houden, maar SJZ is heel scherp voor het doel. Stompwijk maakt weer gelijk, doelpunt van Quint. Jordan zorgt voor de eerste voorsprong deze wedstrijd en maakt ook de 10-8. We drukken goed door en na een scrimmage voor het doel met 3 pogingen van Ruben, maakt Faya de 11-8. SJZ zet alles op alles maakt al snel de 9e en 10e treffer. In de laatste minuut trekt SJZ de stand gelijk op 11-11.

Al met al een stand die de verhoudingen in veld weerspiegeld. Na een matige start hebben we ons goed terug geknokt in de wedstrijd. Mede omdat de inzet en spirit van het enige meisje in het veld gevolgd werd door ons hele team, hebben we een knappe prestatie neergezet en was het een leuke wedstrijd.