Stompwijk wint na spannend slot met 8-7 van DoCoS

Datum

21 september 2019 8:45

Accommodatie

Onbekend

De 4e wedstrijd van het seizoen. Na 2 overwinningen en een gelijkspel, is het zaak om de spelers vanaf minuut 1 op scherp te zetten. Faya is de 1e helft de sluitpost, alle posities worden besproken en dan kunnen we van start.

De eerste minuten gaan gelijk op, maar helaas is Karel er toch niet in geslaagd om iedereen vanaf het eerste fluitsignaal wakker te krijgen. De 0 – 1 valt en dat is toch even schrikken. Het lijkt erop dat ons team dit nodig heeft, want direct gooit iedereen er een schepje bovenop en al snel wordt de stand gelijkgetrokken door Quint. De tegenstander lijkt hier toch een beetje van slag en Stompwijk zetdoor. Met goed samenspel valt er na een mooi 1-2’tje tussen Jordan en Sam de 2-1. Over de zijkanten hebben we de ruimte gevonden en na een voorzetten van Quint en Jordan wordt de stand in korte tijd opgeschroefd naar 6-1 door Sam, Eloy en Quint. Achterin hebben Ruben en Quinn de zaken volledig op orde en samen met Faya houden ze de mogelijkheden voor DoCoS beperkt. De voorsprong zorgt helaas toch weer voor de (verwachte) verslapping en daar maakt de tegenstander handig gebruik van. Tot het rustsignaal maken ze nog 2 goals, waardoor met een stand van 6-3 aan de limonade gaan.

Ondanks de waarschuwingen beginnen we toch weer te slap aan de 2e helft. Al snel ligt de 6-4 achter Eloy, die de handschoenen van Faya heeft overgenomen. Ook dit lijkt weer een “wake-up” call, want meteen na de goal gaat het gas er weer op. Sam maakt de 7e en 8e goal, en dankzij een prachtige redding van Eloy is het verschil weer 4. Voor de spelers is het duidelijk. Deze overwinning is binnen. Maar de spelers van DoCoS denken daar heel anders over. Met de laatste energie richten ze zich nog een keer op en met succes. Het wordt 8-5 en 8-6. Jordan probeert de opmars te stoppen, maar raakt de paal. Ruben met een mooie actie over de zijkant, maar ook dit lukt niet. Iedereen begint door elkaar te lopen en een lichte paniek begint toe te slaan als het ook nog 8-7 wordt. Ook langs de kant worden de ouders onrustig. Het is wel opvallend rustig en alle ouders kijken geconcentreerd naar hun kinderen. Zouden de vorige verslagen hier iets mee te maken hebben? De laatste 2 minuten gaan in en dan zorgt Jordan eindelijk voor opluchting. 1,5 minuut voor tijd maakt hij de 9-7 en daarmee is het offensief van de tegenstander voorbij.

Het was een prachtige, spannende wedstrijd en hopelijk volgen er nog velen zoals deze.