• Huisregels

    Huisregels clubgebouw en veldaccommodaties van Stompwijk’92

    1. Algemeen

    1.1 Deze huisregels zijn vastgesteld door het hoofdbestuur van Stompwijk’92 en gelden voor alle bezoekers van het sportcomplex De Meerhorst in Stompwijk of van het sportcomplex Haasbroek in Zoeterwoude.

    1.2 Aan de hierna te noemen “Beheerder Evenementen en Activiteiten”, verder te noemen BEA, is door het bestuur van Stompwijk’92 het toezicht op correcte uitvoering van deze huisregels opgedragen.

    1.3 Wijzigingen op deze regels zijn van kracht na een bestuursbesluit van Stompwijk’92 en mededeling hiervan in het clubblad en op de website.

    2. Openingstijden

    2.1 De openingstijden van het clubgebouw zijn in overleg met de kantinecommissie en BEA vastgesteld, op basis van de door afdelingsbesturen verstrekte informatie over trainingen en sportactiviteiten. De openingstijden zijn aangegeven in de kantines, goed zichtbaar voor iedere bezoeker.

    De keuken Meerhorst is op doordeweekse dagen tot 22.30 uur en in het weekend tot 17.30 uur open. De kantine Meerhorst is op doordeweekse dagen tot 23.45 uur en in het weekend tot 18.00 uur open, tenzij er bijzondere afspraken zijn.

    2.5 De kantine/keuken Haasbroek is gedurende het veldseizoen op zondag open van 09.00-16.00 uur, op woensdag van 19.00-21.30 uur, op donderdag van 18.30-20.30 uur en 1 x per maand op vrijdag van 19.00-23.00 uur (kaartavond).

    3. Activiteitenagenda

    3.1 De BEA is verantwoordelijk voor het actuele beheer van de activiteitenagenda. Op deze agenda staan alle activiteiten, van alle afdelingen en/of derden, waarbij gebruik van één van de twee sportaccommodaties of een deel daarvan aan de orde is.

    4. Gebruik accommodaties

    4.1 Elk afdelingsbestuur bevordert in woord en daad dat haar leden én haar gasten zich houden aan deze huisregels.

    4.2 Elk afdelingsbestuur bevordert in woord en daad dat de accommodaties binnen de sportcomplexen door hun leden en gasten zorgvuldig en zuinig worden gebruikt.

    4.3 Voor het (gemeenschappelijk) gebruik van de restauratieve voorzieningen en vergaderruimtes in het gebouw geldt het principe “leven en laten leven”. Iedere afdeling heeft hierin evenveel rechten en plichten. Het veroorzaken van overlast is, bij welke vorm van gebruik dan ook, niet aan de orde.

    4.4 Er geldt een volledig rookverbod voor alle clubgebouwen en het kunstgrasveld.

    4.5 Nadere regels voor het gebruik van de clubgebouwen en de veld-accommodaties worden in de bijlage van dit reglement gegeven.

    4.6 Na gebruik van een bestuurskamer moet deze opgeruimd achtergelaten worden.

    5. Bevoegdheid BEA en verplichtingen van de afdelingen

    5.1 Namens het hoofdbestuur van Stompwijk’92 is de BEA bevoegd om leden en bezoekers aan te spreken op het correct naleven van de huisregels. De BEA kan hierover nadere aanwijzingen geven. Dit laat onverlet de verplichtingen van de afdelingen hierover, zoals bedoeld in artikel 4.

    5.2 Wanneer leden of bezoekers van een afdeling zich niet aan deze huisregels houden of zich aan wangedrag* schuldig maken, dan kan hen door de BEA en/of aanwezige bestuursleden direct het verblijf op het betreffend sportcomplex voor onbepaalde tijd worden ontzegd.

    5.3 Een ontzegging van verblijf op een sportcomplex wordt direct doorgegeven aan het dagelijks bestuur van Stompwijk’92 en aan het bestuur van de betreffende afdeling. In onderling overleg treffen beide besturen zo nodig maatregelen om herhaling te voorkomen. Mogelijke maatregelen zijn: ontzegging toegang tot het/een sportcomplex voor bepaalde tijd, schorsing van een lid, royeren van een lid en verhalen van eventuele aangerichte schade.

    5.4 De bevoegdheden en taken van huurder en BEA zijn in een bijlage bij dit reglement opgenomen, evenals de overige verplichtingen van de afdelingen en leden.

    * Wangedrag:

    Gedrag dat niet conform de gangbare fatsoensnormen en waarden is, waaronder: aanrichten van vernielingen en;

    het beledigen van, agressief gedrag tegen, mishandeling van en het plegen van ongewenste intimiteiten tegen één of meer personen.

    6. Aansprakelijkheid voor schade

    6.1 De afdelingen zijn verantwoordelijk voor opzettelijke schade aan het sportcomplex, veroorzaakt door haar leden of bezoekers. De betreffende afdeling verhaalt dit op de veroorzaker van de schade.

    6.2 Voor opzettelijke schade aan het sportcomplex, veroorzaakt door externe gebruiker(s) en huurder(s), is de BEA het aanspreekpunt. De BEA dient betreffende schade te verhalen op betreffende gebruikers/huurders.

    6.3 Het verblijf van leden of bezoekers op één van de twee sportcomplexen geschiedt geheel op eigen risico.

    6.4 Stompwijk’92 is niet aansprakelijk voor diefstal en verlies van of schade aan eigendommen van leden of bezoekers.

    7. Overleg, rapportage en escalatie

    7.1 De BEA voert het operationeel overleg met de andere gebruikers.

    7.2 Het dagelijks bestuur van Stompwijk '92 is bevoegd om in zaken over de sportcomplexen nadere regels te stellen en dit te bespreken in het Hoofdbestuur.

    7.3 De BEA rapporteert tenminste één maal per kwartaal aan het DB Stompwijk '92 over de gang van zaken met betrekking tot de uitvoering van dit reglement. In geval van een conflict tussen BEA en een afdeling, over de wijze van uitvoering, leggen partijen het conflict ter oplossing voor aan het dagelijks bestuur. Wanneer dan geen oplossing wordt gevonden, wordt het conflict voorgelegd aan het hoofdbestuur van Stompwijk’92. Het hoofdbestuur van Stompwijk '92 besluit dan hoe de kwestie afgehandeld wordt.

    8. Alcohol in de sportkantine

    8.1 In overweging nemende dat:

    - Stompwijk ‘92 op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dient te beschikken over een bestuursreglement ‘Alcohol in sportkantines’;

    - in dit verband met Stompwijk '92 wordt bedoeld: de sportvereniging met kantine in eigen beheer, aangesloten bij door NOC*NSF erkende sportbonden;

    - de kantine met een drank- en horecavergunning in de wet wordt beschouwd als een horecalokaliteit, wat betekent dat er ter plaatse bedrijfsmatig of tegen betaling alcoholhoudende dranken worden verstrekt;

    - het bestuursreglement regels bevat, die als doel het waarborgen van een verantwoorde verstrekking van alcoholhoudende drank in de sportkantine hebben;

    - in het bestuursreglement tevens paracommercie bepalingen zijn opgenomen, die tot doel hebben ongeoorloofde vormen van concurrentie met de reguliere horeca te voorkomen;

    heeft het bestuur van Stompwijk ‘92 dit hoofdstuk 8, ‘Alcohol in sportkantine’, opgenomen in haar huisregels.

    Begripsbepalingen

    Alcoholhoudende dranken:

    Onder zwak-alcoholhoudende drank dient het volgende te worden verstaan: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol.

    Onder sterke drank dient te worden verstaan: gedistilleerd met minimaal 15% alcohol.

    Sociale Hygiëne:

    Met Sociale Hygiëne wordt bedoeld dat mensen gezond met elkaar omgaan; dat ze rekening houden met eikaars waarden, normen en rollen. In de sportkantine gaat het vooral om kennis van en inzicht in de invloed van alcoholgebruik (en- misbruik) en hoe men verantwoord alcoholgebruik in de kantine kan bevorderen. Belangrijk hierbij zijn huis- en gedragsregels en sociale vaardigheden om deze regels uit te dragen en na te leven.

    Verder houdt Sociale Hygiëne kennis in van de Drank- en Horecawet en verwante regelgeving en de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken, van verschillende bedrijfsformules en doelgroepen en van technische, bouwkundige en ruimtelijke voorzieningen van de inrichting.

    Leidinggevenden:

    Het bestuur heeft twee leden aangewezen als leidinggevende. Zij zijn tenminste 21 jaar oud, in het bezit van de verklaring Sociale Hygiëne, en staan als zodanig vermeld op de vergunning van de vereniging. Zij geven onmiddellijke leiding aan de uitoefening van de horeca-werkzaamheden in de sportkantine. Wijzigingen in leidinggevenden binnen de vereniging worden doorgegeven aan de gemeente. Barvrijwilliger:

    Een vrijwilliger die, op tijden dat er alcohol wordt verstrekt, de barwerkzaamheden in de sportkantine uitvoert. Kwalificatienormen voor barvrijwilligers zijn vastgelegd in artikel 8.6 van dit bestuursreglement.

    8.2 Uit het oogpunt van verantwoorde alcoholverstrekking moeten de volgende wettelijke bepalingen worden nageleefd:

    - Verkoop van alcoholhoudende drank aan personen jonger dan 18 jaar is verboden.

    - Leeftijdsgrenzen en schenktijden moeten zichtbaar in de kantine worden opgehangen.

    - De verstrekker van alcohol dient bij de aspirant-koper de leeftijd vast te stellen, tenzij de aspirant- koper onmiskenbaar de vereiste leeftijd heeft bereikt.

    - Geen alcoholhoudende drank wordt verstrekt als dit leidt tot verstoring van de openbare orde, veiligheid of zedelijkheid.

    - Het is niet toegestaan alcoholhoudende drank te verstrekken aan personen die verkeren in kennelijke staat van dronkenschap.

    - Het is verboden personen toe te laten in de kantine die verkeren in kennelijke staat van dronkenschap of onder invloed zijn van andere psychotrope stoffen.

    8.3 Het bestuur van Stompwijk ‘92 heeft het onderhavige document, inclusief hoofdstuk 8 ‘Alcohol in sportkantines’ vastgesteld. Dit document wordt ter toetsing voorgelegd aan de gemeente bij de aanvraag van een nieuwe drank- en horecavergunning.

    8.4 - Op de momenten dat in de sportkantine alcoholhoudende drank wordt geschonken, is er altijd ofwel een leidinggevende aanwezig die in het bezit is van de verklaring Sociale Hygiëne ofwel een barvrijwilliger die een instructie verantwoord alcoholschenken (IVA) heeft gevolgd.

    - Het bestuursreglement alcohol in sportkantines van de sportvereniging of een kopie hiervan is aanwezig in de sportkantine.

    - Het is niet toegestaan in de kantine of elders op het terrein van de vereniging zelf meegebrachte alcoholhoudende drank te gebruiken.

    - Het is niet toegestaan om in de kantine gekochte alcoholhoudende drank elders te gebruiken dan in de kantine of op het terras. Bij de meer ongebruikelijke evenementen/activiteiten is nuttiging van alcohol, alleen met schriftelijke toestemming van het hoofdbestuur aan betreffende organisator, ook elders op het sportcomplex toegestaan.

    - Er wordt geen alcohol geschonken aan en alcohol genuttigd door jeugdleiders, trainers en andere begeleiders, bestuurders en barpersoneel tijdens de uitoefening van hun functie. Het barpersoneel is bevoegd om bij overmatig drankgebruik, ter beoordeling van het barpersoneel, het verstrekken van alcoholhoudende drank aan de desbetreffende persoon te weigeren.

    - Het bestuur wil voorkomen dat personen onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnemen. Op basis daarvan kan de verstrekking van alcoholhoudende drank aan betreffende personen worden geweigerd. Het bestuur stimuleert het maken van BOB-afspraken en sluit aan op de slagzin ‘100% Bob, 0% op’. Hierbij zijn de belangrijkste noties: 'Geen alcohol drinken als je nog moet rijden’ en ‘Maak als het kan een Bob-afspraak’.

    - Leidinggevenden en barvrijwilligers (in de zin van het bepaalde in artikel 8.1) drinken geen alcohol gedurende hun bardienst.

    - Prijsacties die het gebruik van alcohol stimuleren, zoals ‘happy hours’, en ‘meters bier’ zijn in de kantine niet toegestaan.

    - Vanuit het oogpunt van na te streven alcoholmatiging wordt het gebruik van alcoholvrije drank gepromoot, onder andere door die goedkoper aan te bieden dan alcoholhoudende drank.

    - Personen die agressie of ander normafwijkend gedrag vertonen worden door de dienstdoende leidinggevende of barvrijwilliger uit de kantine verwijderd.

    8.5 De openingstijden van de kantine zijn conform de drank- en horecavergunning genoemd in artikel 2.5: Binnen daar genoemde tijdstippen wordt conform de gemeentelijke verordening alcohol geschonken.

    8.6 Voor de barvrijwilligers zijn de volgende kwalificatienormen vastgesteld:

    - Barvrijwilligers zijn tenminste 18 jaar oud (advies NOC*NSF, wettelijke eis is 16 jaar);

    - Zij hebben een instructie verantwoord alcohol schenken gevolgd;

    - Zij staan als zodanig bij de vereniging geregistreerd;

    - Zij zijn betrokken bij de vereniging, als lid, dan wel anders (bijvoorbeeld als ouder of verzorger van minderjarige verenigingsleden).

    Een kopie van de certificaten IVA of een registratielijst van de barvrijwilligers die de instructie gevolgd hebben dient in de kantine aanwezig te zijn.

    8.7 De kantinecommissie wijst namens het hoofdbestuur leden aan voor het draaien van bardiensten. Indien men op het tijdstip van de bardienst is verhinderd, is men verplicht een plaatsvervanger te zoeken. Indien hieraan niet wordt voldaan, dus zelf niet opkomen en een vervanger is niet opgezocht, dan wordt aan het betreffende lid een boete van 25 euro opgelegd en wordt hij opnieuw ingeroosterd.

    8.8 Schenktijden, leeftijdsgrenzen (artikel 2) en huis- en gedragsregels worden goed zichtbaar in de kantine opgehangen. Het bestuur onderschrijft de Reclamecode voor alcoholhoudende dranken van de STIVA. In deze code staan regels over reclame-uitingen voor alcoholhoudende dranken.

    8.9 Klachten over de toepassing van de artikelen 8.1 tot en met 8.8 van dit reglement dienen direct ter kennis te worden gebracht van het hoofdbestuur van de vereniging. Uit hoofde van zijn verantwoordelijkheid voor de naleving zal het bestuur bij overtreding van (één van) de regels uit dit reglement ten opzichte van betrokkene(n), zijnde de consument dan wel de verstrekker (leidinggevende of de barvrijwilliger) gebruik maken van zijn sanctiebevoegdheden op grond van de statuten en dit huishoudelijk reglement. Het bestuur verifieert de klacht, hoort zonodig de klager en treft bij gegrondbevinding van de klacht binnen twee maanden maatregelen om herhaling te voorkomen. Het bestuur brengt het resultaat van de afweging ter kennis van de indiener van de klacht. Een ieder kan gegronde klachten over de overtreding(en) van de Drank- en Horecawet indienen bij de gemeente.

    8.10 De sportvereniging oefent slechts horeca-activiteiten uit met inachtneming van het hierna onder a en b bepaalde. De sportvereniging oefent geen horeca-activiteiten uit ten behoeve van bijeenkomsten die worden gehouden wegens gebeurtenissen in de privésfeer van leden en bijeenkomsten voor niet-leden. Het bestuur ziet hierop toe.

    a - De horeca-activiteiten worden door de sportvereniging slechts uitgeoefend ten aanzien van personen die bij de activiteiten van de sportvereniging in de ruimste zin van het woord betrokken zijn, met inachtneming van het hierna onder b bepaalde.

    b - Het uitoefenen van horeca-activiteiten door de sportvereniging voor niet bij de vereniging aangesloten personen geschiedt uitsluitend in rechtstreeks verband met de activiteiten van de sportvereniging binnen het kader van haar doelstelling. Voor zover niet binnen de hiervoor genoemde doelstelling vallend, zal de sportkantine en/of de inventaris (vooral het meubilair en het serviesgoed) niet door de sportvereniging aan derden worden verhuurd of ter beschikking worden gesteld.

    c - De sportvereniging mag geen reclame maken voor niet binnen de doelstelling vallende respectievelijk andere horeca-activiteiten dan die zijn toegelaten als omschreven in dit artikel 8.10.

    9. Richtlijnen en regels voor het gebruik van het sportcomplex Stompwijk ‘92

    9.1 Kunstgrasveld:

    - Bij wedstrijden en trainingen is er alleen toegang voor de spelers, leiders, trainers en scheidsrechters Toeschouwers blijven achter de hekken van het kunstgrasveld.

    - Het veld wordt niet betreden met spikes of schoenen met lange (stalen) noppen en of spikes, bij voorkeur wordt dit veld alleen betreden met speciale kunstgrasschoenen.

    - Verboden voor honden en andere huisdieren.

    - Op het veld mag geen kauwgom, eten of drinken genuttigd worden. Uitzondering hierop is een bidon met water.

    - Er mag geen glas op of het terrein rondom het kunstgrasveld gebruikt worden. Plaats ook geen zware of puntige voorwerpen op de kunstgrasmat.

    - Alleen met schone schoenen op het veld; maak uw schoenen schoon voor het betreden van het veld

    - Houdt het veld en het terrein/verharding rondom het veld vrij van afval

    - Geen doelen plaatsen. De kleine handbaldoelen mogen niet op het kunstgrasveld.

    - Er wordt niet gerookt op of rondom het kunstgrasveld

    - Hek sluiten na gebruik van het kunstgrasveld

    - Het kunstgrasveld kan bespeeld worden bij sneeuw en bij temperaturen boven -10 graden Celsius Bij ijzel en opdooi na een periode met strenge vorst kan er niet op het kunstgrasveld worden gespeeld. Bij twijfel over de bespeelbaarheid van het veld, wordt de consul geraadpleegd.

    - Na gebruik van de velden de lichten uitdoen en indien nodig de meterstanden noteren.

    - Wanneer er geen trainingen en wedstrijden zijn (buiten de openingstijden), is het gebruik van het complex verboden. 

    9.2 Sporthal:

    - In de hal wordt geen eten en drinken genuttigd, bidons bij de wisselbanken zijn wel toegestaan.

    - De sportvloer wordt alleen betreden met zaalschoenen of op sokken. Schoenen met markerende zwarte zolen zijn niet toegestaan. Tijdens het sporten in de zaal worden altijd zaalschoenen gedragen, uitzondering hierop is de judo en op de grote mat van de gym.

    - Met het (ver)plaatsen van materialen (kast, bank, bok, kar judomatten e.d.) op de sportvloer, wordt er gelet op het niet beschadigen van de vloer.

    - Defecten aan materialen worden gemeld aan de complexbeheerder, in dienst van de stichting.

    - De hal wordt na het gebruik altijd opgeruimd achtergelaten. Na gebruik worden alle lichten uitgedaan, de deuren afgesloten en indien nodig de meterstanden genoteerd.

    - In de sporthal is het verboden voor honden en andere huisdieren.

    9.3 Handbalveld (buiten) op zowel Meerhorst als Haasbroek:

    - Bij wedstrijden en trainingen is er alleen toegang voor de spelers, leiders, trainers en scheidsrechters. Toeschouwers blijven achter de hekken van het handbalveld. Het veld wordt niet betreden met spikes, schoenen met lange(stalen) noppen en/of spikes, skeelers en rolschaatsen.

    - Verboden voor honden en andere huisdieren.

    - Op het veld mag geen kauwgom, eten of drinken genuttigd worden. Uitzondering hierop is een bidon met water.

    - Er mag geen glas op of het terrein rondom het handbalveld gebruikt worden.

    - Houdt het veld en het terrein/verharding rondom het veld vrij van afval.

    9.4 Sportvelden van natuurlijk gras:

    - Bij wedstrijden en trainingen is er alleen toegang voor de spelers, leiders, trainers en scheidsrechters. Toeschouwers blijven aan de rand van het veld.

    - Verboden voor honden en andere huisdieren.

    - Op het veld mag geen kauwgom, eten of drinken genuttigd worden. Uitzondering hierop is een bidon met water.

    - Er mag geen glas op of het terrein rondom het 2e voetbalveld en pupillenveld gebruikt worden.

    - Houdt het veld en het terrein/verharding rondom het veld vrij van afval.

    - Bij twijfel over de bespeelbaarheid van het voetbalveld, wordt de consul geraadpleegd.

    9.5 Evenemententerrein, speeltuin en jeu de boules baan:

    Houdt het terrein schoon en dus vrij van afval

    Ondertekening voor vaststelling, inclusief bijlage bestaand uit 7 pagina's:

    Beheerder evenementen en activiteiten Naam: Theo van den Bosch 

    Bijlage bij de huisregels clubgebouw en veldaccommodaties Stompwijk ‘92

    Operationele regels:

    Taken en bevoegdheden van de BEA

    Rechten en plichten van de afdelingen, leden en bezoekers

    Voor zover niet expliciet vermeld in de huisregels, zijn de taken en bevoegdheden van de BEA en ook de rechten en plichten van de afdelingen, leden en bezoekers hierna genoemd.

    A. Orde en netheid in het gebouw

    Handhaving van orde en netheid in het restauratieve en vergadergedeelte van het clubgebouw is primair de bevoegdheid van de BEA (zie art. 5.1 en 5.2 van de huisregels)

    Het betreden van de kantine met schoeisel met spikes en/of stalen noppen is niet toegestaan Sporttassen plaatsen op de daarvoor bedoelde rekken

    De afdelingen zijn verantwoordelijk voor het schoonhouden van de kleedkamers

    De BEA ziet toe op het schoonhouden van de toiletgroepen

    Bij het nuttigen van meegebrachte etenswaren en/of dranken, indien specifiek toegestaan door de kantinecommissie, dragen de gebruikers zelf zorg voor borden en bestek, en het opruimen en schoonmaken hiervan.

    Bij het voornemen tot het zelf organiseren van activiteiten en festiviteiten op een sportcomplex maken de organisatoren vooraf afspraken met de BEA.

    B. Sleutelbeheer en EHBO

    De secretaris beheert alle sleutels die toegang geven tot het complex en kantine.

    Het sleutelbeheer van de kleedkamers is in handen van de afdelingen.

    Het beheer van de EHBO boxen is een zorgplicht van iedere afdeling

    De kantinecommissie is beheerder van de EHBO box voor de kantine en het barpersoneel

    C. Toezicht op het gebruik van de velden

    - Bij het ongeoorloofd gebruik van de velden door leden en bezoekers zijn de BEA en bestuursleden bevoegd om de overtreders aan te spreken en ze te gelasten zich te verwijderen. Bij weigering spreekt de vereniging de desbetreffende persoon aan en treft waar nodig maatregelen om herhaling te voorkomen.

    - Gebruik van de accommodatie buiten trainingen en wedstrijden is verboden, tenzij hier toestemming voor is van de BEA, na overleg met de betreffende afdeling.

    - Wanneer volgens de voorschriften het kunstgrasveld onbespeelbaar is, is de consul bevoegd om het veld af te keuren. De voorschriften zijn bij de consul beschikbaar.

    - De BEA en de bestuursleden voorkomen/beëindigen zoveel mogelijk het onbevoegd gebruik van de veldaccommodaties door derden/vreemden.

    - Het meenemen en/of gebruik van glas- en servieswerk en/of andere gevaarlijke materialen op en om het gehele sportcomplex is niet toegestaan.

    D. Onderhoud/reparaties

    - Storingen, beschadigingen etc., aan zaken die onder het beheer vallen van de stichting, worden door de afdelingen direct gemeld aan de complexbeheerder van de stichting. Onderhoud, niet zijnde schoonmaakonderhoud, reparaties c.q. vervangingen aan deze zaken worden gedaan door of namens de complexbeheerder.

    - Reparaties van schade komen voor rekening van de afdelingen. De afhandeling geschiedt in afstemming tussen de complexbeheerder van de stichting en de betreffende afdeling van Stompwijk '92. Herstel van schade aan het kunstgrasveld, aan het natuurgrasveld en aan het handbalveld worden via de complexbeheerder van de stichting (als contactpersoon voor de leveranciers) en voor rekening van de betreffende afdeling afgehandeld.

    - Storingen, beschadigingen etc., aan zaken die onder het beheer vallen van de vereniging, worden door de afdelingen direct gemeld in het storingenboek of aan de klusmannen van de vereniging.

    E. Activiteitenafstemming/verhuur

    De volgende afspraken vloeien voort uit artikel 3 van de huisregels. Om de coördinerende en organiserende taak naar behoren te kunnen vervullen heeft de BEA het volgende nodig:

    Data ingelaste wedstrijden op niet competitiedagen, deze worden met spoed doorgegeven aan de BEA zodra die bekend zijn;

    De jaarlijkse trainingsschema’s;

    Zaterdag en zondag zijn standaard ingepland voor de voetbal- en handbalcompetitie. Voor de laatste rekening houden met veld- en zaalseizoen;

    De afdelingen geven door wanneer de (na-)competities klaar zijn.

    De wedstrijden op competitiedagen van voetbal, handbal en badminton (voor zover mogelijk) Minimaal 6 weken van te voren aanmelding van te houden toernooien, speciale festiviteiten, party’s etc. aan de BEA.

    Data kaartavonden.

    Inzicht in de agenda van het gebruik van de bestuurskamer (in de agenda staan alle bestuurs- en/of ledenvergaderingen c.q. andere verenigingsactiviteiten, zoals cursussen en wanneer deze in het clubgebouw plaatsvinden). De agenda ligt ter inzage in de grote bestuurskamer.

    De data van de droogtrainingen van de ijsclub.

    De afdelingen geven aanvullingen, uitzonderingen op en wijzigingen in reguliere activiteiten zo spoedig mogelijk door aan de BEA.

    De afdelingen geven wijzigingen in de vorm van het vervallen van activiteiten of nieuwe activiteiten zo spoedig mogelijk door aan de BEA.