Facebook Toestaan Niet toestaan

Stompwijk ´92 DS1 – Atomium '61 DS1

3 oktober 2021 13:00

Zondagmiddag speelde de Dames 1 van Stompwijk’92 tegen Atomium’61 uit Rotterdam.

Wegens de slechte weersomstandigheden speelde we, ondanks het buitenseizoen, toch binnen. Achteraf gezien een hele verstandige keuze want het zou een dynamische wedstrijd worden met penalty’s, gele kaarten en vallen en opstaan. In de eerste helft begint Stompwijk met de bal. Ondanks dat de tegenstander het eerste doelpunt in de kruising schiet, maakt Sascha, met een scherpe schijnbeweging al snel de gelijkmaker in de eerstvolgende aanval. In de eerste paar minuten lijkt het erop dat de teams redelijk gelijk opgaan. Daarna blijkt Stompwijk vlug ter been te zijn en worden er doelpunten gemaakt doormiddel van break-outs. De eerste helft verloopt echter niet zonder slag of stoot. Er worden veel penalty’s uitgedeeld waarvan onze keepster Sanne de meeste houdt. Hierop volgen al snel de eerste gele kaarten en twee minuten voor Mandy. Andersom krijgen wij ook de kans om een aantal penalty’s raak te schieten in het doel van de tegenstander. En er worden een paar mooie wissels uitgevoerd waardoor we flink voor kwamen te staan. Het einde van de eerste helft eindigt dan ook met een grote voorsprong 15-7.

De tweede helft begint wat rustig maar al snel worden er alweer ballen in het doel geknald door onder andere Fleur, Sascha en Femke. Het is duidelijk dat Stompwijk de meeste doelpunten maakt door de bal slim te onderscheppen en dan vervolgens met een break-out te scoren. Voor de tweede keer worden er mensen naar de bank gestuurd voor twee minuten. De tweede helft vervolgt zich met doelpunten doormiddel van mooie georganiseerde aanvallen. En dan zit de wedstrijd erop. De einduitslag 29-8, een makkelijke overwinning.

De volgende wedstrijd is de laatste uit buitenwedstrijd tegen HVOS DS1 om 13:15.