8 december 2019 12:00

Rina van den Bosch

Eerst ’s morgens het Nederlands damesteam gekeken: dat ging niet helemaal goed, hopen dat het bij Stompwijk ’92 beter zou gaan.

De bal werd gesponsord door van Rijn Transport en zij sponsoren ook de broodjes vooraf bij een thuiswedstrijd, hartelijk dank hiervoor!
Met de keepster uit de dames A, aangezien onze keepster er niet was, werd begonnen aan de wedstrijd.
Al snel stonden ze met 0-1 achter en het werd 0-2: pas in de 9e minuut!!! werd er pas weer gescoord. Van de kant van Stompwijk lukte het niet om te scoren, er werd veel gemist en ook de tegenstander wist het doel niet meer te vinden.
Het werd 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6 en het lukte slecht om er een doelpunt in te krijgen: de keepster van de tegenpartij was wel heel goed, maar onze verdediging stond ook niet lekker. Uiteindelijk werd er gerust met een 6-13 achterstand.
Na aanwijzingen van Paul (deze wedstrijd hulpcoach) werd aan de tweede helft begonnen.
De verdediging stond veel beter, er werd beter bijgesloten en aangepakt. Hercules was fysiek ook sterker dan onze dames, maar in de tweede helft ging het steeds beter. Ook qua scoren lukte het steeds meer om aansluiting te vinden bij de tegenstander. Het werd spannender en de meiden bleven erin geloven en ervoor gaan, top!
Op een gegeven ogenblik stond het 18-19, waarna Hercules helaas weer iets uit ging lopen en de eindstand uiteindelijk 19-22 was.
In de eerste 10 minuten van de wedstrijd werd deze verloren, heel jammer, maar de tweede helft werd door Stompwijk met 13-9 gewonnen, heel goed gedaan meiden en invalkeepster!
Volgende week een uitwedstrijd bij D.I.O.S. in Den Hoorn om 15.35 u.