Panamaplein 30
2548HJ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3099281

Vrijdagavond 25 november stond de wedstrijd zvv Den Haag 14 tegen Stompwijk’92 5 op het programma. Voor Stompwijk was dit aanhaken of afhaken. Daarom gingen we met 7 man richting het Hoge Veld en iedereen had er zin in om het beter te gaan doen dan het futloze en inspiratieloze Nederlands Elftal. Bij aankomst had captain Julien Guijt een duidelijk reukspoor achtergelaten en kwamen de talenten één voor één binnen druppelen.

Na een motiverende toespraak en een stevige warming-up, begon Stompwijk’92 goed aan de wedstrijd. Gelijk de eerste aanval na de aftrap was raak en kon Tjebbe Janson het laatste tikje geven en de 0-1 op het scorebord zetten. Niet veel later werd ook het tweede doelpunt gemaakt, ditmaal door Julien. Na deze twee doelpunten werd zvv Den Haag wakker en ging het meer voetballen en werd het een gelijkopgaande wedstrijd. Maar daar was ook Kevin van Bemmelen, die heel voorzichtig begon en na een gericht(?) schot die bijna tegen het plafond kwam ervan was overtuigd dat zijn enkel het wel ging houden! Verdedigend stond Stompwijk goed de eerste helft, ondanks dat er nog wel een tegendoelpunt kwam werd de eerste helft afgesloten met een 1-2 voorsprong.

De tweede helft zou een andere wedstrijd worden. zvv Den Haag begon sterker aan de tweede helft en kwam zelfs door twee balletjes achter de standbeen op een 3-2 voorsprong. Waarbij er tussendoor even een error was bij de verder uitstekend spelende Simon van Es en daarna wel telkens goed positie koos. Deze stand bleef erg lang op het scorebord staan waarbij er wel kleine kansjes waren voor beide teams maar werd er niet gescoord. Op gegeven moment ging er waarschijnlijk ergens een wekker, want ineens werd Lars den Hartog wakker. Hij was eventjes tijdens de wedstrijd in slaap gevallen in het veld. Door een mooie afstandsschot en een lekkere vrije trap stond Stompwijk’92 weer aan de goede kant van de score met nog een minuut of zeven te spelen. Na deze ommezwaai ging Stompwijk’92 ineens weer beter spelen en werd de bal weer naar een goede kleur gespeeld. Na een mooie aanval scoorde de voetballende keeper Bart van Boheemen beheerst de 3-5. En nog geen minuut later was daar het slotakkoord voor Tjebbe, hoewel de meningen verdeeld zijn of dit een ED’je was of dat deze op naam van Tjebbe komt…

Zo kon er na een goede start en eind 3 punten worden bijgeschreven bij Stompwijk’92 5 en geeft dit vertrouwen voor de aankomende maandag waar de kraker tegen de koploper op het programma staat. We zien jullie graag om 21.00 uur in de Meerhorst, mocht je nog zin hebben is er ook nog een leuke voorwedstrijd om 20.00 van Stompwijk’92 1 om het publiek al in de stemming te krijgen voor de echte kraker!