Klaverblad 11
2266JK
LEIDSCHENDAM
tel. 071-5801117

Op maandagavond 6 maart stond de wedstrijd tegen koploper zvv Den Haag 2 op het programma. Nadat we eerder dit kalenderjaar door deze tegenstander zijn uitgeschakeld in de beker, wisten we dat het een moeilijk potje zou worden. Daarom hadden we ook een volle bank met in totaal 9 spelers. Alleen Sem van der Salm (herstelvakantie van de Carnaval) en Sem Sweere (aan het sneeuwhappen) waren afwezig.

Omdat de bussen in staking waren, moest de scheidsrechter nog opgehaald worden bij Centrum West. Hierdoor konden we goed op tijd starten. Het was een aantrekkelijke eerste helft waarbij beide teams goede kansen kregen. Het was zvv Den Haag die het eerste doelpunt maakte, door de bal hard in de kruising te schieten. Na dit tegendoelpunt ging Stompwijk nog feller en scherper spelen en was het gewoon gelijkwaardig aan de tegenstander. Na een overtreding van zvv Den Haag, wat werd bestraft met een gele kaart, kwam Stompwijk met een mannetje meer te staan, Uit de toegekende vrije trap schoot Nick van den Bosch de bal in het doel voor de verdiende gelijkmaker. Niet veel later kwam zvv Den Haag weer met een mannetje minder te staan. Dit werd eerst echter niet goed uitgespeeld door Stompwijk’92, waarbij de tegenstander nog gevaarlijk werd. Maar uiteindelijk kwam de bal bij Lars van Santen, die zijn ski’s weer had omgewisseld voor zaalschoenen, en hij schoot de 2-1 binnen. Iets later leek het toch dat Lars zijn ski’s weer aanhad nadat hij bij een aanname bijna spontaan achterover viel. Even later had Rick de Haan dé kans om de 3-1 te maken, maar niemand weet wat er nou gebeurde, maar de grote kans ging helaas verloren. Daardoor gingen we rusten met een 2-1 voorsprong en de eerste keer dit seizoen dat Stompwijk’92 in de rust voor staat.

In de tweede helft ging het spel ook en heen en weer, waarbij Rob de Jong  zijn benen zo wijd had staan dat het voor de speler van zvv Den Haag een eitje was om hier subtiel doorheen te schieten. Aan het begin van de tweede helft was het wederom Rick de Haan met een grote kans, maar ook nu ging de bal er niet in. Daarna kwam zvv Den Haag iets meer in het spel en bogen zij de 2-1 achterstand om naar een 4-2 voorsprong. In de laatste paar minuten gingen we alles of niets spelen en ging de keeper mee naar voren. Dit resulteerde al snel in de 3-4, na een zooitje makkelijke kansen schoot Rick de Haan deze moelijke kans er goed in! Hierna kwam zvv Den Haag er niet meer uit en was het eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Deze viel bijna, maar nadat een veldspeler een bal met een formidabele redding de bal tegenhield en een oscarwaardige acteerprestatie neerzette, kreeg Stompwijk’92 alleen maar een corner in plaats van een penalty. Dit was een zuur einde van de wedstrijd waarbij Stompwijk’92 meer verdiende dan deze nederlaag.

Maar dit geeft vetrouwen voor de volgende wedstrijd uit tegen Berkel op woensdag 15 maart om 20.00 uur in de Vermeulen Sporthal in Berkel & Rodenrijs. Met nog 5 wedstrijden te gaan is het de zaak om de huidige positie (10e) vast te houden, zodat we in de Topklasse kunnen blijven.