Klaverblad 11
2266JK
LEIDSCHENDAM
tel. 071-5801117

Woensdag 15 maart mochten wij op bezoek bij Berkel 1. Van tevoren was het een beetje onduidelijk of zij nu hun thuiswedstrijden in Rotterdam of Berkel & Rodenrijs speelden. Maar uiteindelijk waren we met acht man sterk op tijd aanwezig. Met de wetenschap dat je tegen deze tegenstander niet achter moet komen, werd er goed verdedigd. Dat niet alleen, de eerste helft creëerde Stompwijk’92 eigenlijk de betere kansen. Maar uiteindelijk was het toch Berkel die ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Ook in de tweede helft ging het eigenlijk gelijk op, maar op gegeven moment hadden wij toch een wisseltje minder omdat Michael van den Nouweland ondersteboven werd gelopen. Desondanks werden er ook in tweede helft kansen gecreëerd, maar als er stiftjes tegen het plafond gaan, dan weet je dat het lastig wordt om te gaan scoren. En ondertussen is ook Sem Sweere aan het werk om zijn conditie weer een beetje op peil te krijgen. Helaas was hij toch te langzaam om het mannetje in te halen bij wie hij pardoes de bal inleverde. Met als resultaat een gele kaart. Op een gegeven moment was het verzet gebroken en kon Berkel uitlopen naar een geflatteerde 5-0 overwinning.

Afgelopen maandag 20 maart, kregen wij de kans om de nare nasmaak van Berkel uit weg te spoelen tegen Multicult 1. Met in ons achterhoofd dat we uit met 2-0 hadden verloren door EDjes van Michael van den Nouweland en Lars van Santen, wisten we wel dat er mogelijkheden zouden liggen. Ditmaal met zeven man, onder andere met de zichzelf tot ‘jonkie’ betitelde Dick van der Salm, moesten we de klus gaan klaren. Daarbij kwamen er motiverende woorden van Marije, dat als zelfs Feyenoord naar 18 jaar weer eens wist te winnen in de ArenA dat wij ook wel weer een keertje zouden winnen. Dat de punten zo belangrijk zijn, bewees Lars van Santen door zaterdag al om 20.30 naar bed te gaan, zodat hij op maandagavond topfit zou zijn om de punten binnen te halen!

De eerste helft kon alle kanten op, er werden speldenprikjes uitgedeeld aan beide kanten. Maar dit keer was het Stompwijk’92 die als eerste wist te scoren. Rick de Haan was zeer oplettend en schoot een rebound tegen de touwen. Vervolgens gebeurde er iets waarbij we allemaal nog verbouwereerd zijn of dat nou echt gebeurde. Sem Sweere, wie nou niet echt bekend staat om zijn vlammende schot, kreeg de bal aangespeeld op de middenlijn. En of er nu error was of het echt het plan was, besloot hij om vanaf daar op doel te schieten. Uiteraard zonder resultaat. Hierna kregen beide teams nog wel wat kansen, waar Stompwijk’92 verzuimde om wat afstand te nemen, schoot Multicult wel met scherp en wisten zo nog voor rust de 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong.

Onze goed geklede (en bijna altijd aanwezige) coach Lennert Luiten hield de groep scherp in de rust en bleef er op hameren dat er nog genoeg kansen zouden komen de tweede helft. Dit was ook zeker waar, alleen had Stompwijk’92 wel de hulp nodig van ED (die nu meer heeft gescoord dan Rob de Jong) om op gelijke hoogte te komen. Met een (door Nick van den Bosch zelf) ingestudeerde vrije trap, kregen wij een goede mogelijkheid om te scoren. Helaas had Nick deze memo niet doorgestuurd naar de rest van het team en speelde hij zo de bal in de voeten van de tegenstander, welke bijna gelijk gevaarlijk kon counteren.

Even later kreeg een speler van Multicult een gele kaart, dit keer wist Stompwijk’92 deze overtalsituatie vakkundig uit te spelen en na een mooie aanval was Sem van der Salm het eindstation. In tegenstelling tot zondag waarbij hij de bal in eigen doel schoot, lukte het hem dit keer wel om in het goede doel te scoren.

Richting het einde kwam de bal na een mooie uitworp in de buurt van Rick de Haan, maar door zijn gebrekkige controle van de bal ontstond er een gevaarlijke situatie waarbij Rick werd getorpedeerd door de keeper. Door deze onbesuisde actie kreeg de keeper rood en kon Stompwijk’92 de wedstrijd makkelijk uitspelen en zo de tweede overwinning van het seizoen binnen halen. Wat beloond werd met een mooie vuurwerkshow op de parkeerplaats.